Кава в зернах арабіка Коста Ріка Las Torres
Країна: Коста Ріка
Врожай: 2023 - 2024
Регіон: Brunca
Мікрорегіон: Chirripó
Ферма: Las Torres
Збір врожаю: жовтень - лютий
Різновид: Caturra, Catuai
Висота: 1550+ м.н.р.м.
Обробка: Honey
В чашці: червоне яблуко, вишня, ваніль, горіх макадамія
Оцінка SCA: 85
ПРО КАВУ LAS TORRES Ця кава походить з мікрорегіону Chirripó, який є частиною регіону Brunca на півдні КостаРіки. Регіон названий на честь місцевих корінних жителів, Bruncas, які жили тут до приходу іспанців. Культивувати каву на території Brunca почали наприкінці 19 століття, коли сюди мігрували перші поселенці з Центральної долини. Однак до кінця Другої світової війни регіон не був включений до національної кавової індустрії. Долини оточені горами, багаті вулканічні ґрунти, зрошувані трьома річками el Chirripó, el General і Grande de Térraba, створюють ідеальні умови для вирощування кави. Плантації розташовані від 600 до 1700 м.н.р.м. Клімат досить вологий з опадами 3500 мм, відносною вологістю повітря 85-100% та середньою температурою +22˚С. Мікрорегіон Chirripó розташований між двома горами: Серро-де-ла-Муерте (3491 м) і Серро-Чірріпо (3820 м., найвища в Коста-Ріці). Долина між цими горами має особливий мікроклімат, що впливають на профіль чашки. Тож, вирощування кави на цих територіях набирає обертів.
LAS TORRES Це ферма площею 8 га, де використовують екологічні підходи з метою зменшення викидів вуглецю та інші екопрактики: управління тінню для забезпечення природного матеріалу для ґрунту; підтримання здоров’я кавових дерев; використання добрив на основі аналізів ґрунту; вибіркове використання гербіцидів; захист джерел води від забруднення; посадку фруктових дерев для підтримки дикої природи.
Коста Ріка Las Тorres (обробка Honey) - це кава що відрізняється солодкими, насиченими нотами завдяки методу обробки «honey» Цей метод передбачає часткове збереження м’якоті кавових ягід під час просушування зерна, що додає зернам солодкості створює каву з багатим і збалансованим смаком, часто з нотами карамелі, меду, червоних солодких фруктів та легкими цитрусовими відтінками. Обробка honey поєднує в собі легку солодкість кави сухої обробки та чистоту смаку кави митої обробки.
CAFÉ RIVENSE DEL CHIRRIPÓ Mr. Régulo Gerardo Ureña присвятив каві 35 років, продовживши справу свого батька. На початку 1990-х він купив першу ферму La Guaca. У 2005 році разом із дружиною Ізабель і 4 синами Мr. Régulo заснував власну станцію Café Rivense del Chirripó. Будучи одним з перших виробників кави у своєму селі, сім’я Ureña регулярно вдосконалювала ферму, щоб відповідати вимогам ринку спешелті кави. Вони розділили плантацію на менші секції з різними видами кавових рослин, висотою та рівнем сонячного світла. Це дозволяє щороку збирати різну каву. Прихильність Мr. Régulo до інновацій та якості цілком окупилася. Їхні лоти отримали численні нагороди, включаючи Cup of Excellence та Good Food Awards. У 2019 році один із їхніх мікролотів посів 5 місце в COE, ставши першим із регіону Brunca, який потрапив у топ-10.