Дійсно добра кава. Як і де її знайти? - інтернет магазин кави Caffissimo

Дійсно гарна та добра кава. Як і де її знайти?

   Завдяки своєму неймовірному аромату та насиченому смаку кава підкорила всі континенти планети. Сьогодні мільйони людей по всьому світу починають свій день з приготування напою, що бадьорить.

   Як вибрати гарну каву, яка насолодить Ваш смак і переведе настрій у режим «бойової готовності» до будь-яких життєвих перешкод? Професіонали з компанії Caffissimo підготували для Вас кілька практичних порад.

Яка кава вважається кращою?

Питання, на яке однозначної відповіді не існує. Безумовно, можна говорити про технології вирощування, відбірання та спосіб обробки зерен, спосіб заварювання. Однак вирішальними в оцінці готового напою завжди будуть Ваші смаки та уподобання. Відзначимо основні характеристики, які відрізняють гарну зернову каву:

  •      Запах. Приємний аромат, який розповсюджується по всій кімнаті відразу після відкриття упаковки – це вірна ознака відмінної кави. Зерна віддають гаром? У такому разі каву не можна назвати свіжою.
  •      Властивості. Тріщини та нерівності на зернах можуть свідчити про невдале транспортування. Навіть найдрібніші пошкодження зводять корисні та приємні якості напою до мінімуму. Цілісність зерен - обов'язкова умова для заварювання ароматного напою, що бадьорить.
  •     Свіжість. Щоб правильно вибрати натуральну каву, яка буде відрізнятися свіжим вишуканим смаком, варто звернути увагу на зовнішній вигляд зерен. Ті, що вкрилися олією, вже постаріли і для помелу не годяться. Відсутність жирності на поверхні зерен – ще одна ознака гарної кави.

Саме тому в компанії Caffissimo завжди опікуються свіжістю популярного напою. Обсмаження зерен за особливими технологіями виконується за кілька днів до відправки кожному нашому клієнту. Таким чином, Ви отримуєте справді гарну каву в зернах. Гарантовано!

 

Вибираємо сорт кави

Яка кава краща: арабіка чи робуста? У кожного своя відповідь на це запитання. Давайте розглянемо основні відмінності сортів.

 

У світі відомі три види кавового дерева:

  •        Арабіка. Перший номер у списку найпопулярніших сортів кави. Відрізняється помірним вмістом кофеїну та, як наслідок, м'яким впливом на серцево-судинну систему організму. Ціна на каву «Арабіка» пояснюється складною технологією вирощування, що в середньому займає близько восьми місяців.
  •        Робуста. Сорт відрізняється великим вмістом кофеїну. Специфічному гіркому смаку робусти віддає перевагу обмежене коло поціновувачів кави. Найчастіше сорт використовують як добавки в блендах, щоб надати напою гостріший, терпкіший і міцніший присмак.
  •       Ліберіка. Щодо нового виду кавового дерева з Африки. Зерна ліберики сьогодні годяться лише як додатковий інгредієнт у сумішах.

 

  •       Арабіка. Перший номер у списку найпопулярніших сортів кави. Відрізняється помірним вмістом кофеїну та, як наслідок, м'яким впливом на серцево-судинну систему організму. Ціна на каву «Арабіка» пояснюється складною технологією вирощування, що в середньому займає близько восьми місяців.
  •      Робуста. Сорт відрізняється великим вмістом кофеїну. Специфічному гіркому смаку робусти віддає перевагу обмежене коло поціновувачів кави. Найчастіше сорт використовують як добавки в блендах, щоб надати напою гостріший, терпкіший і міцніший присмак.
  •    Ліберіка. Щодо нового виду кавового дерева з Африки. Зерна ліберики сьогодні годяться лише як додатковий інгредієнт у сумішах.

Що ще Вам слід враховувати перед покупкою?

Сьогодні купити гарну каву в інтернет-магазині можна лише за пару кліків. Як придбати справді якісний продукт? Хорошу смачну каву слід купувати там, де особливу увагу приділяють наступним нюансам:

  •        Надійна упаковка. Світло і кисень мають руйнівний вплив на кавові зерна. Так, наприклад, Caffissimo використовується герметична упаковка з одностороннім клапаном, який випускає гази, що виділяються після обсмажування. Це оберігає каву та дозволяє зберегти всі корисні властивості напою.
  •        Ступінь прожарювання. Смак кави залежить не тільки безпосередньо від сорту. Далеко не останню роль у смакових аспектах грає прожареність зерен. У Caffissimo використовують середній ступінь обсмажування. Це оптимальний спосіб отримати після помелу і варіння напій, що бадьорить, бездоганної якості.
  •        Спосіб приготування. Яка кава краще – у зернах, мелена або розчинна? Ми стверджуємо, що у зернах. Саме гарна кава в зернах повною мірою дозволяє насолодитися незабутнім купажем свіжого аромату та смаку. Пам'ятайте – справжні любителі вишуканого напою перемелюють зерна виключно перед заварюванням.