Дійсно гарна та добра кава. Як і де її знайти?
| Завдяки своєму неймовірному аромату та насиченому смаку кава підкорила всі континенти планети. Сьогодні мільйони людей по всьому світу починають свій день з приготування напою, що бадьорить. Як вибрати гарну каву, яка насолодить Ваш смак і переведе настрій у режим «бойової готовності» до будь-яких життєвих перешкод? Професіонали з компанії Caffissimo підготували для Вас кілька практичних порад. |
Яка кава вважається кращою?
Питання, на яке однозначної відповіді не існує. Безумовно, можна говорити про технології вирощування, відбірання та спосіб обробки зерен, спосіб заварювання. Однак вирішальними в оцінці готового напою завжди будуть Ваші смаки та уподобання. Відзначимо основні характеристики, які відрізняють гарну зернову каву:
- Запах. Приємний аромат, який розповсюджується по всій кімнаті відразу після відкриття упаковки – це вірна ознака відмінної кави. Зерна віддають гаром? У такому разі каву не можна назвати свіжою.
- Властивості. Тріщини та нерівності на зернах можуть свідчити про невдале транспортування. Навіть найдрібніші пошкодження зводять корисні та приємні якості напою до мінімуму. Цілісність зерен - обов'язкова умова для заварювання ароматного напою, що бадьорить.
- Свіжість. Щоб правильно вибрати натуральну каву, яка буде відрізнятися свіжим вишуканим смаком, варто звернути увагу на зовнішній вигляд зерен. Ті, що вкрилися олією, вже постаріли і для помелу не годяться. Відсутність жирності на поверхні зерен – ще одна ознака гарної кави.
| |
Саме тому в компанії Caffissimo завжди опікуються свіжістю популярного напою. Обсмаження зерен за особливими технологіями виконується за кілька днів до відправки кожному нашому клієнту. Таким чином, Ви отримуєте справді гарну каву в зернах. Гарантовано!
Вибираємо сорт кави
Яка кава краща: арабіка чи робуста? У кожного своя відповідь на це запитання. Давайте розглянемо основні відмінності сортів.
У світі відомі три види кавового дерева:
- Арабіка. Перший номер у списку найпопулярніших сортів кави. Відрізняється помірним вмістом кофеїну та, як наслідок, м'яким впливом на серцево-судинну систему організму. Ціна на каву «Арабіка» пояснюється складною технологією вирощування, що в середньому займає близько восьми місяців.
- Робуста. Сорт відрізняється великим вмістом кофеїну. Специфічному гіркому смаку робусти віддає перевагу обмежене коло поціновувачів кави. Найчастіше сорт використовують як добавки в блендах, щоб надати напою гостріший, терпкіший і міцніший присмак.
- Ліберіка. Щодо нового виду кавового дерева з Африки. Зерна ліберики сьогодні годяться лише як додатковий інгредієнт у сумішах.
| |
- Арабіка. Перший номер у списку найпопулярніших сортів кави. Відрізняється помірним вмістом кофеїну та, як наслідок, м'яким впливом на серцево-судинну систему організму. Ціна на каву «Арабіка» пояснюється складною технологією вирощування, що в середньому займає близько восьми місяців.
- Робуста. Сорт відрізняється великим вмістом кофеїну. Специфічному гіркому смаку робусти віддає перевагу обмежене коло поціновувачів кави. Найчастіше сорт використовують як добавки в блендах, щоб надати напою гостріший, терпкіший і міцніший присмак.
- Ліберіка. Щодо нового виду кавового дерева з Африки. Зерна ліберики сьогодні годяться лише як додатковий інгредієнт у сумішах.
| |
Що ще Вам слід враховувати перед покупкою?
Сьогодні купити гарну каву в інтернет-магазині можна лише за пару кліків. Як придбати справді якісний продукт? Хорошу смачну каву слід купувати там, де особливу увагу приділяють наступним нюансам:
- Надійна упаковка. Світло і кисень мають руйнівний вплив на кавові зерна. Так, наприклад, Caffissimo використовується герметична упаковка з одностороннім клапаном, який випускає гази, що виділяються після обсмажування. Це оберігає каву та дозволяє зберегти всі корисні властивості напою.
- Ступінь прожарювання. Смак кави залежить не тільки безпосередньо від сорту. Далеко не останню роль у смакових аспектах грає прожареність зерен. У Caffissimo використовують середній ступінь обсмажування. Це оптимальний спосіб отримати після помелу і варіння напій, що бадьорить, бездоганної якості.
- Спосіб приготування. Яка кава краще – у зернах, мелена або розчинна? Ми стверджуємо, що у зернах. Саме гарна кава в зернах повною мірою дозволяє насолодитися незабутнім купажем свіжого аромату та смаку. Пам'ятайте – справжні любителі вишуканого напою перемелюють зерна виключно перед заварюванням.