Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор купити

Кава Сальвадор SHG EP

   Сальвадор славиться своєю кавою в світі, і SHG EP є одним з найвищих класів якості вирощуваної тут кави. Кавові зерна SHG EP вирощуються на висоті близько 1200-1700 метрів над рівнем моря, що створює ідеальні умови для вирощування високоякісної кави.

   Смаковий профіль: переважають ноти молочний шоколаду, фундуку, зеленого винограду, сухофруктів.

Детальніше

190,00 ₴

Опис

Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор SHG EP

 

Висота зростання: 1350+ метрів над рівнем моря

Спосіб обробки: Митий

Різновид: Bourbon, Caturra

 Профіль чашки: молочний шоколад, фундук, зелений виноград, сухофрукти

 

   Республіка Ель-Сальвадор розташована на узбережжі Тихого океану, межує на сході і півночі з Гондурасом, а на заході - з Гватемалою. Перші зерна кави потрапили в Сальвадор в кінці вісімнадцятого століття саме з Гватемали. Пік розвитку кави як сільськогосподарської культури стався між 1871 і 1931 роками і сьогодні дає Сальвадору сотні тисяч робочих місць.

   Плантації цього сорту кави розташовані в районі гірського хребта Апанека-Іламатепек (Apaneca Ilamatepec), сам хребет проходить через муніципалітети Ахуачапан (Ahuachapan), Санта-Ана (Santa Ana) і Сонсонате (Sonsonate) і знаходиться на північному заході Сальвадора, недалеко від кордону з Гватемалою.

   Познайомимо Вас трішки із процесом обробки.

   Під час митого/вологого процесу обробки, вода використовується для змивання шкірки та м’якоті з плодів кавової ягоди. Потім кавові ягоди поміщають у великі чани з водою, щоб відокремити дефектні зерна (ті, що мають меншу щільність і плавають зверху). У цей момент липкий солодкий шар слизу все ще залишається на бобах. Слиз нерозчинний у воді. Щоб його видалити, боби повинні бродити (зазвичай у великих ємностях з водою). Під час процесу бродіння ферменти, присутні в кавовій вишні, роз’їдають слиз, перетворюючи цукор на кислоти, гази та/або спирт. Після процесу бродіння каву промивають водою та очищають від будь-яких залишків. Потім зерно висушується на сонці, використовуючи ряди з ширм, великі плоскі внутрішні дворики (патіо) або механічні сушарки. Після цих кроків кава відпочиває, а потім очищується від пачменту, в результаті чого з’являються чисті поліровані зерна, готові для обсмажування.

   Митий/вологий процес зазвичай гарантує чистіший і стабільніший смак, ніж інші методи, особливо натуральний/сухий метод. Йому часто віддають перевагу, оскільки він дозволяє значною мірою контролювати якість і постійність смаку бобів, а також результат смаження. Фермери віддають перевагу такому методу, оскільки, незважаючи на всі необхідні етапи, він набагато швидший і менш трудомісткий, ніж сухий метод. 

   Мита кава – чиста, ви можете відчути характеристики, закладені в зерні, які залежать від походження та сорту

   SHG (Strictly Hard Grown) вказує, що кава вирощували на висоті вище 1350 метрів.

   EP (European Preparation) вказує, що непросушені кавові боби сортуються вручну, щоб видалити будь-які дефектні боби і сторонні матеріали.

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообмажену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., Яка оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

 

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

12 other products in the same category: