Свіжообсмажена кава в зернах арабіка, робуста, купити каву в зернах - інтернет магазин кави Caffissimo

АРАБІКА та РОБУСТА

    Що ж таке кава в зернах Арабіка?

   Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зроста...

    Що ж таке кава в зернах Арабіка?

   Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зростання, і по підвидам: типіка, бурбон, марогоджіп, катура, кутай, катімор, гейша і т.п., всього існує близько 500 підвидів. Якщо кавове дерево не обрізати, то може вирости до шести метрів у висоту! Але, звичайно, при штучному вирощуванні арабіка піддається обрізання до 2-3 метрів. Це робиться для зручності збору плодів.

   Вміст кофеїну в кавових зернах арабіка відрізняється. Максимальна кількість кофеїну міститься в зернах, які ростуть в Колумбії. А в цілому, вміст кофеїну в зернах арабіки залежить від того, де розташована плантація. Тобто від висоти плантації над рівнем моря, від наближеності її до екватора, і від складу грунту. Кава зібрана з високогірних плантацій, містить в два рази менше кофеїну, ніж кава з долин. Але, високогірна кава має більш різноманітну палітру смакових відтінків, хоча вона і дорожча, а долинна дешевша. Якщо необхідно легка тонізуюча дія, то слід вибирати "високогірну" арабіку, а якщо потрібна більш активна збуджуюча дія, то підійде зерно, зібране в долинах. Ця інформація допомагає при покупці зерен кави.

   Якщо порівнювати арабіку з робустою, ще одним популярним видом кави, то вона містить досить помірну кількість кофеїну. Тому дія її на організм більш м'яка ніж у робусти. Арабіку слід вибирати тим, хто любить каву, але хоче звести вплив кофеїну на серцево-судинну систему до мінімуму.

  Кава в зернах робуста займає почесне друге місце по вживанню в усьому світі після арабіки. Секрет цього простий: робуста поступається арабіці за смаковими якостями. Кава із зерен робусти має вельми специфічний сильний смак. Гіркоту вдається пом'якшити тільки при змішуванні з іншими видами кавових зерен. А також специфічний смак робусти вдається нівелювати при приготуванні розчинних напоїв. Власне тому в розчинній каві ми найчастіше зустрічаємо саме робусту.

     Однак є поціновувачі, які віддають перевагу саме смаку кавових зерен робусти - гіркий, гострий, навіть, можна сказати, грубий. Кава із зерен робусти виходить таким через особливості сорту, а ще тому, що робуста дуже багата кофеїном. Цю особливість робусти часто використовують для додання сорту кави особливої кріпості.

Ще

АРАБІКА та РОБУСТА  12 товарів.

Показано 1 - 12 из 12 товарів
Показано 1 - 12 из 12 товарів