Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зроста...
Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зростання, і по підвидам: типіка, бурбон, марогоджіп, катура, кутай, катімор, гейша і т.п., всього існує близько 500 підвидів. Якщо кавове дерево не обрізати, то може вирости до шести метрів у висоту! Але, звичайно, при штучному вирощуванні арабіка піддається обрізання до 2-3 метрів. Це робиться для зручності збору плодів.
Вміст кофеїну в кавових зернах арабіка відрізняється. Максимальна кількість кофеїну міститься в зернах, які ростуть в Колумбії. А в цілому, вміст кофеїну в зернах арабіки залежить від того, де розташована плантація. Тобто від висоти плантації над рівнем моря, від наближеності її до екватора, і від складу грунту. Кава зібрана з високогірних плантацій, містить в два рази менше кофеїну, ніж кава з долин. Але, високогірна кава має більш різноманітну палітру смакових відтінків, хоча вона і дорожча, а долинна дешевша. Якщо необхідно легка тонізуюча дія, то слід вибирати "високогірну" арабіку, а якщо потрібна більш активна збуджуюча дія, то підійде зерно, зібране в долинах. Ця інформація допомагає при покупці зерен кави.
Якщо порівнювати арабіку з робустою, ще одним популярним видом кави, то вона містить досить помірну кількість кофеїну. Тому дія її на організм більш м'яка ніж у робусти. Арабіку слід вибирати тим, хто любить каву, але хоче звести вплив кофеїну на серцево-судинну систему до мінімуму.
Кава в зернах робуста займає почесне друге місце по вживанню в усьому світі після арабіки. Секрет цього простий: робуста поступається арабіці за смаковими якостями. Кава із зерен робусти має вельми специфічний сильний смак. Гіркоту вдається пом'якшити тільки при змішуванні з іншими видами кавових зерен. А також специфічний смак робусти вдається нівелювати при приготуванні розчинних напоїв. Власне тому в розчинній каві ми найчастіше зустрічаємо саме робусту.
Однак є поціновувачі, які віддають перевагу саме смаку кавових зерен робусти - гіркий, гострий, навіть, можна сказати, грубий. Кава із зерен робусти виходить таким через особливості сорту, а ще тому, що робуста дуже багата кофеїном. Цю особливість робусти часто використовують для додання сорту кави особливої кріпості.
Цей сорт кави народжений на оповитих густими туманами схилах Анд і має особливий характер: м'який, збалансований смак з приємною фруктовою солодкістю. Тонкий, ніжний аромат. Майже повна відсутність гіркоти. У чашці Ви відчуєте фруктові ноти інжиру, вишні, кураги, темного винограду, а також ноти какао та карамелі. Післясмак - волоський горіх. Цей сорт кави народжений на...
Самий відомий сорт кави з Бразилії. Смак м'який, рівний, гармонійний, з ідеальним балансом кислинки і гіркуватості. Аромат збалансований. Довгий, обгортаючий горіховий післясмак Рекомендується для любителів класики. Самий відомий сорт кави з Бразилії....
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Ефіопія Сідамо грейд 4. Спосіб обробки зерна - сухий. Відноситься до насичений, міцних сортів кави. Смак з інтенсивною гіркуватістю і різноманітністю солодких відтінків. Аромат сильний, з нотами фруктів (чорниця) і спецій (ваніль, какао). Напій має довгий післясмак з відтінками смаженого хліба, какао та горіхів. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Ця кава є класичним представником руандійської кави в зернах, характеризується чистим смаковим профілем з нотами сухофруктів, шоколаду, меду та яблука, низькою кислотністю, насиченим тілом і тривалим післясмаком. Ця кава є класичним представником...
Свіжеобсмажена кава в зернах робуста Індія Черрі АА. Відмінний сорт індійської робусти з багатим ароматом. Напій виходить гіркуватий, середньої насиченості з ледь помітною кислинкою. Радимо цей сорт любителям дуже міцної кави. Свіжеобсмажена кава в зернах робуста...
Приємна колумбійська арабіка з регіону Наріньо. У смакових характеристиках переважають ноти: червоного яблука, винограду, молочного шоколаду та цитрусових. Соковита кислотність. Шовковисте, збалансоване, насичене тіло напою. Квітковий аромат Приємна колумбійська арабіка з...
Високоякісна індійська кава в зернах сухої і митої обробки класифікується як арабіка Плантейшн. Виростає на висоті 750 - 1500 метрів над рівнем моря. Кава високої щільності з насиченим оксамитовим гіркуватим смаком чорного шоколаду і ароматом прянощів цитрусів і сухофруктів. Кава в Зернах Індія Плантейшн кислувата, міцна, з відтінками сухофруктів Високоякісна індійська кава в зернах...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Бразилія Жовтий Бурбон (Yellow Burbon). Смак: яскравий але в той же час м'який, горіховий, трохи цитрусовий, солодкий, добре збалансований. Тіло напою при заварюванні в чашці - середньої щільності. При правильному обсмажуванні ця кава солодка на смак, і її можна пити навіть без цукру. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Ефіопія Джимма (Ethiopia Djimmah). Даний сорт має досить високий вміст кофеїну і цінується за багатий смак з оксамитовою гіркуватістю, низькою кислотністю і густим присмаком горіхів та чорносливу. Володіє яскраво вираженим, стійким ароматом. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Honduras SHG EP - кава в зернах арабіка з Гондурасу. Зерна цієї кави вирощуються на висоті 1350+ метрів над рівнем моря, зібрані і відсортовані вручну. При заварюванні в чашці, за технологією міжнародного каппінгу, кава з країни Гондурас характеризується: м'яким ароматом з готами ванілі та горіхів, збалансованим тілом, смаковими нотами темного... Honduras SHG EP - кава в зернах...
Пачмент або кавовий чай. Напій з яскравою фруктовою кислотою, нотами висушених фруктів та червоних ягід. Пачмент або кавовий чай. Напій...
Свіжеобсмажена кава в зернах робуста В'єтнам блакитний дракон. Спосіб обробки зерна - митий. Насичений аромат і смак з переважанням горіхових відтінків, присмаком прянощів і спецій. Напій виходить з майже відсутньою кислотністю і делікатною гіркотою. Свіжеобсмажена кава в зернах робуста...
Свіжеобсмажена кава в зернах робуста Уганда має насичений, міцний, гіркуватий смак з терпко-в'язким смаком. Кислотність - помірна, аромат - слабовираженний. Даний сорт кави часто використовується як матеріал для створення еспресо купажів. Радимо цей сорт любителям дуже міцної кави. Свіжеобсмажена кава в зернах робуста...