Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Уганда купити
Нове

Кава Уганда Mount Elgon

   Округлий, міцний і солодкий смак з пряними нотами полуниці, сливи, какао та фісташок завершує враження від цієї особливої кави з гори Елгон. Кава з регіону Mount Elgon (Уганда) – це неймовірно смачна угандійська арабіка, яка вперше потрапила до нашого асортименту.

Детальніше

320,00 ₴

  • 100 гр
  • 250 гр
  • 500 гр
  • 1 кг

Опис

Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Уганда Uganda Mount Elgon

 

   Країна: Уганда
   Регіон: Бугісу
   Висота зростання: 1700- 2100 м. над рівнем моря
   Сортовий різновид: SL14, SL28, Catimor
   Спосіб обробки: сухий ( також називається «drugar» )
   Смакові ноти - какао, темні ягодли, слива, полуниця
   Кислотність – помірна
   Тіло – сбалансоване, насичене
   Післясмак – фісташка
   Аромат – інтенсивний, ваніль, фруктові ноти
   Кава з регіону Mount Elgon відома своєю високою якістю та унікальним смаковим профілем. Ця територія, розташована біля підніжжя величної гори Елгон у східній Уганді, регіон Бугісу, має ідеальні кліматичні та ґрунтові умови для вирощування кавових зерен вийняткової якості. Варіації висоти над рівнем моря, мікроклімату та ґрунту дозволяють вирощувати різні партії та профілі. 
   Кава з регіону Mount Elgon зазвичай характеризується повним тілом, жвавою кислинкою та складними смаковими нотами. Кліматичні умови регіону разом із багатим мінералами ґрунтом сприяють створенню унікальних смакових вражень.
Особливістю кави Mount Elgon є її насичений та освіжаючий смак, який залишає незабутнє враження. Округлий, сильний і солодкий смак з пряними нотами полуниці, сливи, какао та фісташок доповнює відчуття цієї особливої кави з гори Елгон.
Кава є найбільш прибутковою експортною культурою Уганди. У 1989 році потужність виробництва кави в Уганді перевищила квоту в 2,3 мільйона мішків, але обсяги експорту все ще зменшувалися через економічні проблеми та проблеми з безпекою, і великі обсяги кавових зерен все ще вивозилися з Уганди для продажу в сусідніх країнах.
   Основні райони видобутку: Бугісу (гора Елгон), басейн озера Вікторія, Західна Уганда, Західний Ніл. Загальна кількість виробників кави: понад 500 000.
 
   Гора Елгон — згаслий вулкан на кордоні з Кенією, який вважається найстарішим вулканом на африканському континенті. Масивне підніжжя та пологі схили приймають тисячі дрібних фермерів, а кава арабіка вирощується на широкій смузі навколо гори між 1200 і 2200 м над рівнем моря. Вулканічні ґрунти, рясні дощі, велика висота над рівнем моря та рясне сонячне світло — усе це сприяє створенню чудового терруару регіону гори Елгон.
   Регіон просякнутий кавовими традиціями. Тут приблизно в 1920 році вперше висадили каву арабіка після того, як її привезли з ферм у сусідній Кенії. Незважаючи на багату історію, історія спешіалті кави більш ніж неоднозначна.
   Після здобуття незалежності в 1962 році Уганда мала хорошу репутацію виробника кави, з сильними кооперативами, що працювали по всій горі, найвідомішим з яких є Кооперативний союз Бугісу. Застосовувалися якісні методи вирощування та збору врожаю, і галузь процвітала. Однак з часом якість почала погіршуватися через низку причин, і покупці почали (справедливо) підозрювати знижену якість, що надходить з країни. У результаті ціни різко впали, і для багатьох фермерів вирощування кави стало просто економічно невигідним. Місцевий ринок якості відрізнявся дуже мало, тому від процесів, орієнтованих на якість, здебільшого відмовилися.
   Проте в останні роки, коли галузь спешиалті кави розвинулась, виробники почали усвідомлювати, що існує попит і економічний стимул для високоякісної кави.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

6 other products in the same category: