Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка
Бразилія Jaguara (Brazil Jaguara)
Країна: Бразилія
Реніон: Minas Gerais
Муніципалітет: Sul de Minas
Ферма: Jaguara
Висота зростання: 1040+ м.н.р.м.
Обобка: Aнаеробна
Різновид: Guara
Оцінка SCA: 85,5
Смакові ноти - мандарин, віскі, какао боби , карамель
Кислотність – яскрава, цитрусова
Смак - чистий, сбалансований, легкий
Післясмак – тривалий, вершковий
Аромат - інтенсивний, алкоголь
Ця кава походить з ферми Ягуара, розташованої в регіоні Кампо-дас-Вертентес – зоні вирощування кави в Бразилії, що знаходиться в самому серці штату Minas Gerais – одного з провідних регіонів вирощування кави в Бразилії, якийзабезпечує половину всього виробництва країни.
Кампо-дас-Вертентес місцево називають "Вертентес", оскільки він утворює кордон між двома річковими басейнами Бразилії: Гранде і Сан-Франциско. Він характеризується висотами понад 1000 метрів над рівнем моря, стабільними опадами, родючими ґрунтами, та сприятливою середньорічною температурою (близько 20°C - 26°C). У 2020 році Кампо-дас-Вертентес отримав статус "Географічного значення" від Національного інституту промислової власності Бразилії, що підтверджує його оптимальні умови для вирощування кави.
Ферма Ягуара належить Андре Луїзу Гарсії, кавовому виробнику в третьому поколінні, агроному та досліднику з 15-річним стажем, та Наталії Бріту – кавовому каперу та трейдеру з більш ніж 10-річним досвідом. Історія Ягуари розпочалася в 2001 році з Антоніо Вандера (батька Андре) та двох його друзів, також агрономів, які вирішили вперше посадити каву.
У 2013 році Андре Луїз разом з Наталією взяли на себе управління фермою та почали впроваджувати інноваційні методи стійкого вирощування, максимально використовуючи доступні природні ресурси. На площі 90 га сім'я вирощує сорти
Yellow і Red Catuaí, Yellow Catucaí, Acaiá, Mundo Novo, Yellow Bourbon, Arara.
Крім того, вони диверсифікували вирощування, посадивши банани, ананаси, кавуни, авокадо, гарбузи, маніок тощо. Це також забезпечує додатковий дохід для працівників.
Ферма щороку реалізує кілька якісних проектів з сильним акцентом у експериментальних та аеробних процесах. У 2019 році один з мікро-лотів з ферми Ягуара посів п'яте місце серед бразильської кави на конкурсі "Cup of Excellence", набравши 90,47 балів. Окрім Ягуари, Андре та Наталія володіють кількома іншими фермами, а в 2020 році вони також заснували Jaguara Coffee – компанію, яка займається торгівлею кавою, вирощеною на фермах родини Гарсія, а також кавою місцевих виробників, які поділяють ті ж ідеології та практикують стійке виробництво.
Jaguara Coffee приділяє особливу увагу сталості та соціальній відповідальності.
Протягом 6 років на фермах було досягнуто 80% скорочення використання агрохімікатів.
З 2021 року вони стали 100% енергонезалежними, використовуючи лише відновлювані джерела енергії.
У 2023 році вони отримали сертифікат вуглецевонегативної діяльності.
Завдяки проекту "Sementes para o Futuro" (Насіння для майбутнього) компанія проводить навчальні курси, організовує заходи та практичні заняття для дітей з малозабезпечених сімей.
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помел кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).
Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.