Кава в зернах арабіка Ефіопія Uraga Lecho
Країна: Ефіопія
Врожай: 2023-2024
Регіон: Oromia
Якість: Grade 1
Зона: Guji
Округ: Uraga
Станція обробки: ABDI JIBRIL
Збір врожаю: листопад - лютий
Метод обробки: Honey (анаеробний)
Різновид: 74100, 74112
Оцінка SCA: 87,25
Висота зростання: 2100 - 2350 м.н.р.м.
В чашці: бергамот, темний виноград, карамель
Uraga Lecho – Це кава відома своїми фруктовими та квітковими нотками. Вона вирощується на висоті близько 2000 метрів. Кава має виразний фруктовий профіль з відтінками бергамоту та цитрусових, що робить іі однією з відомих сортів спешіалті кави з Ефіопії
ПРО РЕГІОН URAGA Це зерно походить із плантацій зони Guji південного регіону Oromia, що вважаться батьківщиною кави. Він має ідеальні умови для вирощування арабіки: значні висоти (понад 1500 м.); багаті, добре дреновані ґрунти (в основному вулканічні), що майже не потребують додаткових добрив; високогірний тропічний клімат із 1500–2500 мм опадів протягом дев’ятимісячного періоду та оптимальними температурами від 15 до 24°C. За останні 60 років швидкий комерційний та культурний розвиток перетворив Guji на унікальну кавову зону, яка з 2002 стала окремою адміністративною одиницею. Кава звідси представляє характерний терруар, який відрізняє її від іншого зерна регіону Oromia. Округ Uraga вважається одним з найвисокогірніших у Ефіопії. Фермери в Лечо мають плантації в середньому не більше 2-3 га, які передаються з покоління в покоління.
ABDI JIBRIL Uraga Lecho ETHIOPIA Станція Lecho холдингу Tracon названа на честь її управляючого - Abdi Jibril. Щоб краще зосередитися на якості, тут виготовляють тільки каву митої та honey обробки. Станція приймає каву від понад 400 фермерів, що в сезоні 2023-24 рр. становило приблизно 850 000 кг кавових вишень.
Метод обробки Honey передбачає часткове збереження м’якоті кавових ягід під час просушування зерна, що створює каву з багатим і збалансованим смаком, часто з нотами карамелі, меду, червоних солодких фруктів та легкими цитрусовими відтінками. Обробка honey поєднує в собі легку солодкість кави сухої обробки та чистоту смаку кави митої обробки.