☕ Смаковий профіль цього сорту кави, є досить різноманітним: насичена чашка з хорошим балансом, темний виноград, вишня родзинки, цитрус. Низька кислотність, густе тіло напою, інтенсивний післясмак з легкими нотами тютюну.
Увага: обмежена кількість товару в наявності!
Буде доступний:
Штат: Веракруз
Висота: 1000-1300 м. над рівнем моря
Клімат: помірний, середньорічна температура +21 С, рясні опади влітку й восени
Сорт: Typica, Bourbon, Caturra
Обробка: Mита
Іспанські поселенці першими привезли каву в Мексику в 18 столітті, де вона була вперше висаджена на родючих високогір'ях. Протягом багатьох років у виробництві кави домінувала невелика кількість землевласників. Після аграрної земельної реформи після революції 1920-х великі плантації втратили монополію на виробництво, і вирощування кави стало поширюватися на невеликі ферми.
Національний інститут кави Мексики (INMECAFE) був заснований в 1973 році для надання технічної допомоги і кредитування виробників. В результаті виробництво кави в сільській місцевості росло швидкими темпами. Протягом 1970-х і 1980-х років уряд Мексики активно просував виробництво кави серед місцевих фермерів, особливо в зелених південних районах країни. До 1991 року Мексика стала четвертим за величиною виробником кави в світі, і кава мала величезне значення для економіки країни. За цим бумом пішов спад. Кінець картельного контролю над цінами, введений Міжнародною організацією кави (ICO), і втрата підтримки з боку уряду Мексики призвели до хаосу в кавовому секторі. INMECAFE був ліквідований, і виробники раптово зіткнулися з труднощами в пошуку покупців для своєї кави. Найбільше постраждали місцеві виробники. Виробництво і якість різко впали в цей період, відомий як «кавова криза».
У відповідь на кризи і щоб заповнити вакуум, залишений INMECAFE, виробники сформували колективи. З роками багато хто з цих виробників отримали сертифікати Fair Trade і / або Organic.
Хоча виробництво кави в Мексиці не повернулося до рівня дев’яностих, в даний час вона займає 10-е місце в світі по виробництву кави. На південні штати Веракруз, Пуебла, Оахака і Чьяпас з їх багатими вулканічними ґрунтами і постійними дощами припадає 95% від загального обсягу виробництва. І хоча більша частина кави Мексики йде на змішування комерційних сортів, кава в зернах більш високої якості цінується за профіль чашки, який часто включає яскраву кислотність, гладку, майже кремову консистенцію і нотки шоколаду.
Регіон Веракруз розташований в передгір'ї Сьєрра Мадре Орієнталь в 50 км від найвищої точки Мексики — вулкана Сітлальтепетль або піку Орисаба. Кава Веракруз володіє щільним тілом і хорошим балансом завдяки вулканічним ґрунтам та вологому клімату.
Кислотність – низька
Смакові ноти - темний виноград, вишня родзинки, цитрус
Тіло напою - густе, сбалансоване
Післясмак - інтенсивний, легкі ноти тютюну
Насичена чашка з хорошим балансом
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помел кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).
Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.
260,00 ₴
260,00 ₴
190,00 ₴
210,00 ₴
250,00 ₴
210,00 ₴
200,00 ₴
230,00 ₴
230,00 ₴
230,00 ₴