Даний сорт кави Ефіопії Грейду 2, з регіону Сидама, є декофеїнізованим з застосуванням процесу Swiss Water Process, без використання хімічних інгредієнтів, та має фруктовий, соковитий смаковий профіль з нотами ягід тацитрусових. Кава має яскраво виражений, стійкий аромат.
Увага: обмежена кількість товару в наявності!
Буде доступний:
Висота зростання 1500-1800 метрів над рівнем моря
Спосіб обробки: decaf/
Зерна кави Ефіопія Сидамо Гр.2 оброблені з використанням процесу Swiss Water Process (SWP) розробленого компанією Swiss Water не містять доданих хімікатів і обробляються з використанням максимально чистої води. Компанія Swiss Water також займається підтримкою ініціатив, спрямованих на забезпечення справедливої торгівлі, стійкості і життєзабезпечення виробників кави.
Суть процесу SWP полягає в тому що він працює за допомогою дифузії, а не осмосу. Спочатку зелені кавові зерна замочують у воді до тих пір, поки не буде витягнутий весь кофеїн і ароматичні з'єднання. Потім зерна витягуються, а створений ними розчин пропускається через вугільний фільтр, який видаляє кофеїн, залишаючи після себе тільки ароматичні сполуки - то, що SWP називає екстрактом зеленої кави або GCE.
В процесі видалення кофеїну, зерна кави які очищуються від кофеїну, знову пропитуються екстрактом зеленої кави GCE, тільки вже без кофеїну, витягнутим з цих же зерен кави. Таким чином із зерен зеленої кави витягується 99% кофеїну, але без вилучення інших ароматичних і органічних елементів.
Після вилучення кофеїну з бобів вони сушаться до 10,2% вологості і готові до обсмажування.
Дана кава без кофеїну зберігає всі смакові і ароматичні властивості натуральної кави сорту Honduras SHG EP, та є безпечною для здоров'я людей з підвищеним артеріальним тиском. Частка кофеїну в ній не більше 0,3% в перерахунку на суху речовину.
Ефіопія відома як батьківщина кави. Методи землеробства в регіоні Сідама залишаються в основному традиційними. Більшість фермерів у регіоні вирощують каву на ділянках менших за 5 гектарів (багато враховують свої кавові ферми за деревами, а не за площею). Методи вирощування здебільшого традиційні, оскільки кава вирощується як частина інтегрованого «кавового саду», поєднується з іншими продовольчими культурами.
Фермери зазвичай використовують дуже мало добрив або пестицидів, якщо такі є. Більшість сільськогосподарських робіт виконується вручну, і дуже мало завдань механізовано навіть під час обробки.
Більшість кави, вирощеної в регіоні Сідама, є місцевими сортами кави (які також часто називають ефіопською реліквією). Через розміри більшості ділянок каву зазвичай збирають вручну власники землі та їх сім’ї.
Вся кава вибірково збирається вручну перед доставкою в центр збору або безпосередньо на мийну станцію. На мийній станції каву сортують, щоб видалити пошкоджену або недостиглу вишню. Потім вишню доставляють сушитися в тінь на 10-14 днів, поки вологість не досягне 12%. Протягом цього часу вишню регулярно перевертають і сортують вручну кілька разів, щоб видалити будь-які пошкоджені або знебарвлені вишні. Такий рівень праці та любові призводить до справді вишуканого профілю чашки.
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).
Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.
140,00 ₴
210,00 ₴
220,00 ₴
190,00 ₴
190,00 ₴
295,00 ₴
210,00 ₴
220,00 ₴