Даний сорт кави Ефіопії Грейду 1, сухої обробки, з регіону Джимма, є декофеїнізованим, та має фруктовий, соковитий смаковий профіль з нотами цитрусових та кісточкових фруктів цього лоту. Кава має яскраво виражений, стійкий аромат.
Цього товару немає в наявності
Увага: обмежена кількість товару в наявності!
Буде доступний:
Висота зростання 1500-1800 метрів над рівнем моря
Спосіб обробки: Natural
Процес декофеїнізації метиленхлоридом (MC) підтримує фруктовий, соковитий смаковий профіль цього лоту Ефіопії Грейду 1, сухої обробки, з регіону Джимма. Ця кава яскрава і фруктова з нотами цитрусових та кісточкових фруктів.
Регіон Джимма на південному заході Ефіопії відомий як батьківщина кави. Вважається, що історія відомого козівника Калді розгортається в Джиммі.
Методи землеробства в Джиммі залишаються в основному традиційними. Більшість фермерів у регіоні вирощують каву на ділянках менших за 5 гектарів (багато враховують свої кавові ферми за деревами, а не за площею). Методи вирощування здебільшого традиційні, оскільки кава вирощується як частина інтегрованого «кавового саду», поєднується з іншими продовольчими культурами.
Фермери в Джиммі зазвичай використовують дуже мало добрив або пестицидів, якщо такі є. Більшість сільськогосподарських робіт виконується вручну, і дуже мало завдань механізовано навіть під час обробки.
Більшість кави, вирощеної в Джиммі, є місцевими сортами кави (які також часто називають ефіопською реліквією). Інші сорти, вирощені в регіоні, були розроблені Центром сільськогосподарських досліджень Джимми (JARC). JARC є важливим дослідницьким центром для Ефіопії і проводить велику роботу з розробки стійких до хвороб і високоврожайних сортів, які все ще демонструють високу смакову якість у чашці.
Через розміри більшості ділянок каву зазвичай збирають вручну власники землі та їх сім’ї.
Вся кава вибірково збирається вручну перед доставкою в центр збору або безпосередньо на мийну станцію. На мийній станції каву сортують, щоб видалити пошкоджену або недостиглу вишню. Потім вишню доставляють сушитися в тінь на 10-14 днів, поки вологість не досягне 12%. Протягом цього часу вишню регулярно перевертають і сортують вручну кілька разів, щоб видалити будь-які пошкоджені або знебарвлені вишні. Такий рівень праці та любові призводить до справді вишуканого профілю чашки.
Процес декофеїнизації метиленхлоридом (МС) відносно простий. Кавові зерна зволожуються водою, і MC циркулює по всьому. MC зв’язується з кофеїном в зернах і витягує його, залишаючи більшість інших ароматичних сполук. Після досягнення бажаного рівня кофеїну залишки MC на бобах видаляють шляхом їх пропарювання.
Оскільки MC природно не зустрічається в рослинах, отриману каву без кофеїну не можна позначити як «природно без кофеїну». Однак кілька організацій охорони здоров’я визначили, що MC не є ризиком для здоров’я в кількості менше 10 частин на мільйон (PPM). У каві MC без кофеїну MC залишається в кількості менше 1 PPM. Крім того, MC є дуже летючим і випаровується при 40 градусах C. Враховуючи високі температури обсмажування (близько 204 градусів C) і заварювання (близько 93 градуси C), дуже малоймовірно, що будь-який MC залишиться в кінцевому напої.
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).
Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.