Де знайти свіжообсмажену каву? У торгових точках та супермаркетах представлена величезна кількість кави у зернах. Але шукати треба не там.
Чому?
Подивіться уважно на упаковку "кави в зернах" в магазині. Термін зберігання обчислюється довгими місяцями, інколи ж роками.
Найзапашнішою та найсмачнішою кавою є свіжообсмажена, яку краще купити безпосередньо у обсмажчика, або у спеціалізованому інтернет магазині. |
Вживання кави, яка зберігається рік і більше є марним з не тільки за смаковими властивостями. На жаль, деякі виробники додають хімічні ароматизатори, щоб свіжообсмажена кава зберігала довше свій аромат. Чи варто говорити про сумнівну користь такого напою. Для того, щоб переконатися, що ви п'єте саме обсмажену, а не рік тому обсмажену каву, як мінімум, перевірте дату придатності та обсмажування на упаковці. Чим вона довша, тим гірший результат, на жаль, ви отримаєте.
Як зберегти свіжообсмажену каву? Краще не молоти її про запас. Молота свіжообсмажена кава вивітрюється за лічені дні. Забезпечте зернам упаковку з обмеженим доступом кисню. Потрібно запобігти попаданню повітря в пачку. При контакті зі свіжообсмаженою кавою повітря прискорює втрату аромату. На останньому місці рекомендація про зберігання кави в прохолодному місці. Але якщо дотримуватися перших двох правил, то висока температура великої ролі не грає, але все ж таки злегка зменшить життя вашої свіжообсмаженої кави.
Свіжообсмажена кава буває трьох основних видів ступенів обсмажки: світлого, середнього та темного.
Світлий ступінь обсмажки використовується рідко. Напій виходить м'яким, з невластивими нотками фруктів та ароматами землі, де зерна були вирощені.
Свіжообсмажена кава середнього ступеня обсмажки - це і є та золота середина смаку, стійкості та аромату. Така кава - найпопулярніша у всьому світі.
Темну ступінь обсмажки використовують для приготування еспресо та схожих кріпких напоїв. |
Такий ступінь обсмажки називають часто італійським. В Італії культура пити свіжообсмажену каву зведений в цілий культ і там знаються на кріпких напоїв з кави. У цій сонячній країні існує безліч видів напоїв. Усі вони виготовляються на основі міцного еспресо. Тільки еспресо не менше 6 видів. А на його базі готуються наші улюблені капучіно, мокко, маккіато, латте, американо, флет уайт, кава по-віденськи, кон панна, коррето, латте маккіато, кава по-ірландськи, марочино, бічерін, фраппе, гляса - аж дух захоплює!
Нажаль самостійно обсмажити каву вкрай складно, бо на виробництві її обсмажують не на сковороді, а у спеціальних ростерах. Цікаво, що відразу свіжообсмажена кава не має аромату, вона повинна відпочити і тільки через кілька днів вона починає розкриватися та набуває насичений смак і аромат. Це додатковий фактор, щоб купувати не зелену каву, а рівномірно просмажену промисловим способом.
Довірте цю чудову справу професійним обсмажчикам кави Caffissimo.