Кава в зернах чі розчинна? - інтернет магазин кави Caffissimo

Кава в зернах чи розчинна?

Яка кава краща?

 

 

   "Кава в зернах, звичайно, ніякої розчинної", - суворо сказав лікар в кінці розмови. Протягом багатьох років я не ходжу до лікарень, віддаючи перевагу особистому гомеопату. Звичка вибору найкращого для здоров'я стосується як вибору лікування, так і вибору кави. Прийшовши додому, я захотіла розібратися, чому лікар був таким категоричним у такому неважливому, як я дула, питанні. Чому лікар наполягав виключно на каві в зернах?

 

    Існує багато історій та легенд про появу розчинної кави, але, ретельно прочитавши історію, я зрозуміла, що головне: це швидка заміна та компроміс натуральної кави в зернах. Для того, щоб не бути голослівною, я візьму два ключові фактори.

Отже, перший. У 1938 році в Бразилії зібрали надмірний урожай кави, і виникла проблема у надлишках  зерна. Надлишок виник з того, що кава в зернах швидко втрачає свій смак та аромат, а стару каву ніхто не хотів купувати. А саме за виразний аромат та приємний смак її і цінують. Через цей інцидент з надмірними залишками вчені придумали методи зневоднення вже осмаженої кави в зернах. Але на жаль, разом з водою продукт повністю втрачає аромат, а також частково кофеїн, та інші корисні речовини. Найкращі компанії сьогодні поповнюють їх природними інгредієнтами, найгірші - хімічними замінниками та штучним шкідливим кофеїном. А оскільки гіршого зараз більше, то про результати на виході досить легко здогадатися. І це, якщо не зачіпати більш дорогі (сублімацію) та дешеві (висушування розпилом) методи сушіння. Другий важливий фактор, поєднання обставин, та різкий поворот історії у Другу світову війну. Солдатам у сухому пайку видавали розчинний напій замість кави в зернах. Зрозуміло, що американським солдатам дуже сподобалося вживати на фронті розчинний напій, який має певний аромат та смак, і найголовніше, який миттєво готується просто заливаючи киплячою водою, та який не потрібно готувати і чекати поки завариться, як класичну каву в зернах. Але ми не живемо, дякуючи Збройним Силам не на фронті!

     Звичайно, іноді темп життя настільки жорстокий для нас, що ми відчуваємо мирне життя, як війну. Але це принизливо і не нормально. Основи Всесвіту означають гідну благородну роботу та спокійну насолоду від її результатів.

     Чашка ароматної зернової кави ідеально підходить для споглядання природи, думок і просто насолоди процесом. А не наркоманська лихоманка, щоб випити будь-яке пойло на смак, тільки щоб воно хоч трохи збадьорило слабкий та недоспавший організм для термінової битви (життя) в офісі чи в майстерні.

 

    На жаль, правда?

 

Але ви можете самостійно змінити своє життя, якщо думаєте про те, що ми п'ємо і чому. Якщо ви любите себе, то і життя вас полюбить.

     Кава в зернах - це подарунок людству. Кава заварена зі свіжезмолотих , та свіжеобсмажених зерен - це вишукане задоволення! Зернову каву не можна сплутати ні з чим!

     Серед кави зернах є величезна різноманітність сортів, для того щоб задовольнити смак самих найвибагливіших поціновувачів. Аромат натуральної свіжеобсмаженої кави в зернах не можна порівняти ні з чим. Як сказав один мій знайомий, порівнювати зернову каву з розчинною, теж саме що порівнювати свіжий огірок з консервованим.

    Яку ж зернову каву краще обирати для початку, по-перше тільки свіжої обсмажки, по-друге свіже змелену, а по-третє і саме головне, рекомендую спробувати каву з батьківщини кави – Ефіопії. Ефіопія славиться чудовими різновидами кави виду арабіка в зернах з великим різномаїттям чудових смаків.