Кава, це один з найпоширеніших напоїв у світі. Однак, рецептів і способів приготування гарної кави, величезна кількість. І все-таки, давайте подивимося, як варять каву в різних куточках нашої планети.
Суміш еспресо та латте. За фактом, це міцніший латте, в якому приблизно на 20% менше молока (не 220мл, а 180).
У перекладі з іспанської, lagrima означає "сльоза". У сильно спінене молоко додається лише кілька крапель «сльозинок» міцної кави.
Рецептів - безліч, але в основі всіх їх лежить жовток, згущене молоко, гаряча кава та цукор. Жовток збивається зі згущеним молоком, потім додається 1 ст.л. свіжозвареної кави і повторно збивається. Збита суміш додається до залишків кави. Результат, що вийшов, схожий навіть більше на десерт, ніж на каву.
Кава, ром, збиті вершки. Цей напій був винайдений як прикриття для розпивання алкоголю на урочистості. Під збитими вершками міститься скоріше ром з кавою ніж кава з ромом, так як на порцію в 100 мл кави припадає 0.5-1 стопки рому.
Молодий напій має багато варіацій приготування. Для класичного грецького фраппе знадобляться: подвійне еспресо (доппіо), 1-2 ч.л. цукру, холодна вода, молоко, лід. У високій склянці збиваються еспресо з цукром і невеликою кількістю холодної води до утворення однорідної, густої спіненої маси. Далі, додається до смаку ще холодна вода, молоко та лід до обсягу приблизно 300-400 мл. П'ється через трубочку. У домашніх умовах доппіо можна замінити на 2 ч.л. розчинної кави.
«Грімуча суміш» з кави та чаю зі згущеним молоком. Необхідно: 4 пакети чорного чаю, 2 порції еспресо та згущене молоко (або молоко з цукром). 1 чашку міцного гарячого чаю поєднати в каструлі з 1 ст.л. згущеного молока. Довести до кипіння і потримати ще кілька хвилин. У готову суміш додати подвійний еспресо (доппіо), перемішати. Подавати можна у гарячому чи холодному варіантах.
За грайливою назвою ховається еспресо із солодким згущеним молоком. Іноді згущене молоко можуть розбавляти молоком. Найкращий посуд для подачі – айріш келих. На дно наливається згущене молоко, зверху акуратно наливається еспресо. Виходять красиві, чітко розділені шари.
Еспресо з часточкою лимона. Лимон потрібно обов'язково «видавити» об стінки або дно чашки, щоб кислотність лимонного соку підкреслила смак кави.
Дуже міцна кава, з великою кількістю цукру, без молока. Подається у стопочках. Справжній Cafe Cubano роблять лише на Кубі.
Зерна кави з'єднуються із сумішшю спецій, що складається з чорного перцю, мускатного горіха та насіння сезаму. Все це перемелюється і готується, як звичайна кава. Виходить дійсно сильний напій….
Заварюється виключно у глиняному посуді та подається з коричневим тростинним цукром (piloncillo).
При обсмажуванні кавових зерен додаються зерна гвінейського перцю. Напій готується як звичайна фільтр-кава.
Весь процес приготування точно відповідає приготуванню кави в турці. Але, перед приготуванням, в турку з меленою кавою додається тонка пелюстка часнику, приблизно 2см завдовжки. При подачі в чашку з готовою кавою додається 0.5-1 ч.л. меду. Перемішувати не можна, потрібно почекати, поки мед розтане і потім насолоджуватися напоєм.
Традиційно ця кава подається в центральній частині Фінляндії. Спочатку в чашку опускається сир, що називається "juustoleipä", і заливається зверху кава. Спочатку ви випиваєте каву, а потім закушуєте сиром.
Ямайка часто асоціюється з ромом, тому не дивно, що до кави традиційно додається саме цей алкогольний напій. 200мл свіжозвареної, неміцної кави з'єднати в каструлі з такою ж кількістю порізаного апельсина та половиною лимона. Дати сильно прогрітися, додати цукор та 3 ст.л. рому. Зняти з вогню, розлити чашками і прикрасити часточкою лимона або апельсина.
Варто додати, що якщо Ви хочете купити каву сорту Арабіка або Робуста – незамінний інгредієнт при будь-якому кавовому експременті – то ми з радістю допоможемо Вам у цьому питанні. Просто зателефонуйте нам. Ми обов'язково допоможемо із вибором.