Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Індонезія Суматра купити

Свіжообсмажена кава в зернах арабіка Індонезія Суматра Гайо Грейд 1

    Цей лот є одним із яскравих представників кави у зернах із Суматри. У чашці Ви відчуєте ноти шоколаду, солоду, коричневого цукру, темних ягід, а після смаку виразні ноти спецій. Смак обволікаючий, густий, збалансований, що закінчується приємною насолодою.

Детальніше

170,00 ₴

Опис

Свіжообсмажена кава в зернах арабіка Індонезія Суматра Гайо Грейд 1 (Indonesia Sumatra Gayo Grade 1)

 

Селище: Lampahan.

Походження: Північна Суматра.

Висота зростання 1100-1600 метрів над рівнем моря.

Сорт: Typica, Catimor.

Обробка: Wet-hulled/ Semi-washed (напівмита).

Кислотність – низька.

Смак – насичений, густий (ноти шоколаду, коричневого цукру, солоду, ягід, граната).

Післясмак – збалансований, чистий.

Аромат – ноти дерева, тютюну, спецій.

 

   Цей Лот кави в зернах було отримано з села Lampahan, провінції Aceh, площею 100,41 км2.

   Кавові дерева арабіки вирощуються фермерами села Lampahan на горбистих ділянках землі на висоті від 1100 до 1600 метрів над рівнем моря, серед зернових культур, та інших дерев, таких як кокосові пальми та дерева какао. Тут фермери вирощують кавові культури традиційним способом - для того, щоб кава стабільно зростала і давала плоди, як добрива в основному використовуються гній та органічні матеріали.

   Плантації кави у селі Lampahan з'явилися у 1964-1966 роках. Крім вирощування кави, фермери також вирощують такі культури, як соєві боби, зелені горіхові боби, кукурудзу та горохові.

   Кава, що тут вирощується, добре відома як кава Kopi Arabika Gayo або Gayo Arabica з географічним номером (IG) ID G 000000005, присвоєним Європейською комісією.

   У чашці, завареній за методом бразильського капінгу, добре проявляються нотки шоколаду, коричневого цукру, трав, солоду, сосни, рослинних, фруктових і землістих нот, що властиві каві з Суматри. Фермери в районі Lampahan можуть виробляти від 2 000 до 3 000 тонн кави на рік, при збиранні врожаю з квітня по липень (невеликий урожай) та з вересня по січень (великий урожай/основний урожай).

   Під час збору врожаю, фермери збирають тільки стиглі червоні кавові ягоди з кавових дерев, А далі слідують 5 етапів обробки зерна.

   Депульпація – ягоди пропускають через депульпатори барабанного типу із невеликим додаванням води.

   Ферментація в поліпропіленових пакетах або пластиковій бочці. Традиційно вологість кавових зерен становить 11-12%, але в даному способі обробки вологість буде трохи вищою.

   Очищення зерна від клейковини (при цьому пергамент зберігається на зерні).

   Сушіння зерна на сонці та зниження його вологості до 20-24%.

   Очищення зерна від пачменту (плівки) за допомогою спеціального обладнання халерів.

   Весь цей процес називається Semi Washed (напівмитий) або Wet Hulled, в Індонезії його ще називають Giling Basah (Гілін Басах).

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помел кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

12 other products in the same category: