Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Індонезія Суматра купити

Кава Індонезія Суматра Манделінг Грейд 1

    Індонезія Sumatra Mandheling Organic, відомий сорт кави, який характеризується пряно-вершковим смаковим профілем з нотами чорного шоколаду, квітів і трав, з округлим повним тілом і м’якою, ледь помітною  кислинкою.

Детальніше

260,00 ₴

Опис

Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Індонезія Суматра Манделінг Грейд 1 Organic (Indonesia Sumatra Mandheling Grade 1)

 

Регіон: Океанія

Походження: західно-центральна частина Суматри

Висота зростання: 1100–1800 м.н.р.м.

Сорт: Catimor, Typica

Спосіб обробки: Напівмитий  (semi-washed)

Маркування: Mandheling

Період збору врожаю: з вересня по грудень

Кислотність  - низька

Смак – насичений, густий (ноти чорного чаю, чорного шоколаду, червоної смородини)

Аромат – спеції, тютюн, дерево

 

   В Індонезії каву вирощують на різних островах.

   Багато островів Індонезії були утворені вулканами, тому вони мають великий гірський теруар та насичений вулканічний ґрунт, який ідеально підходить для вирощування кави. Не дивно, що одні з найвідоміших сортів кави в світі вирощують на островах Малайського архіпелагу Індонезії: Суматра, Сулавесі та Ява.  Також каву вирощують на островах Балі та Флорес. Приблизно тільки 15-20% всієї кави, вирощеної в Індонезії, становить арабіка.

   Суматра - другий за величиною острів Республіки Індонезія.  Кава Sumatra Mandheling вирощується на високих вулканічних схилах гори Лойзер поблизу порту Паданг у регіоні Балак на західно-центральній частині Суматри. 

   Індонезія Sumatra Mandheling, відомий сорт кави, який характеризується пряно-вершковим смаковим профілем з нотами чорного шоколаду, квітів і трав, з округлим повним тілом і м’якою, ледь помітною  кислинкою.

   Спочатку кавові дерева були завезені до Індонезії на початку 19 століття голландцями (VOC, перша публічна компанія з обмеженою відповідальністю і на той час найбільша торгова компанія в світі), які прагнули зруйнувати всесвітню арабську монополію на вирощування кави. За кілька років Індонезійська кава домінувала на світовому ринку кави.  Але, через серйозний спалах листової іржі, яка майже повністю знищила кавовий врожай було введено сорт Робуста, на який зараз припадає більшість виробництва кави (80% робусти і тільки 20% арабіки).

   Кавові дерева були успішно пересаджені і швидко завоювали велику частку світового ринку, поки плантації знову не були спустошені під час Другої світової війни. 

   Існують різні сорти, де 1 клас (grade 1) є найвищою якістю з найменшою кількістю дефектів. Існують також інші описи, такі як EK, що означає найвищу якість. Є так само абревіатури DP (Double-Picked) TP (Tpipple-Picked), що позначають кількість разів, коли кава перебиралася вручну на наявність дефектів.

   Під час збору врожаю, фермери збирають тільки стиглі червоні кавові ягоди з кавових дерев, А далі слідують 5 етапів обробки зерна.

   Депульпація – ягоди пропускають через депульпатори барабанного типу із невеликим додаванням води.

   Ферментація в поліпропіленових пакетах або пластиковій бочці. Традиційно вологість кавових зерен становить 11-12%, але в даному способі обробки вологість буде трохи вищою.

   Очищення зерна від клейковини (при цьому пергамент зберігається на зерні).

   Сушіння зерна на сонці та зниження його вологості до 20-24%.

   Очищення зерна від пачменту (плівки) за допомогою спеціального обладнання халерів.

   Весь цей процес називається Semi Washed (напівмитий) або Wet Hulled, в Індонезії його ще називають Giling Basah (Гілін Басах).

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помел кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

16 other products in the same category: