Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор купити

Кава Сальвадор Санта Анна Honey

Даний сорт кави цікавий своїм методом обробки, а саме методом Honey (медовим), що є рідкісним методом обробки серед фермерів з Сальвадору. В смаку кави відчуваються ноти кураги, інжиру, сливи та шоколаду. Кава має низьку кислотність та насичене оксамитове тіло.

Детальніше

220,00 ₴

Опис

Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор Санта Анна  «El Salvador Santa Ana»

 

Краïна: El Salvador

Регіон: Santa Ana

Ферма: Las Delicias

Фермер: Mauricio Escalon (Маурісіо Ескалон)

Різновид: Bourbon

Метод обробки: Нoney

Висота: 1900 м. н.р.м.

Збір врожаю: Грудень-березень

Профіль чашки: курага, інжир, слива та шоколад

Низька кислотність, насичене оксамитове тіло напою.

 

   Республіка Ель-Сальвадор розташована на узбережжі Тихого океану, межує на сході та півночі з Гондурасом, а на заході – з Гватемалою. Перше зерно кави потрапило в Сальвадор наприкінці вісімнадцятого століття саме з Гватемали. Бум урожаю кави в цій країні стався між 1871 та 1931 роками і сьогодні створює сотні тисяч робочих місць.

Сальвадор вирощує лише каву виду Арабіка. Майже вся кава вирощена в тіні. Незважаючи на те, що більшість ферм у Сальвадорі вважаються середніми у розмірах, порівняно з розмірами ферм в інших країнах Центральної та Південної Америки, саме пристрасть фермерів Сальвадора до створення дійсно особливої кави забезпечує їм незаперечний успіх у світі кави.

   Mauricio Escalon належить до династії кавових виробників, які розпочали свою кавовову історію ще в 1800-их роках. Сьогодні сім'я Escalon володіє 10 фермами та 2 станціями обробки зеленої кави. Mauricio являється керуючим експортної компанії Cafescal Specialty Coffee. До його компетенції входять як адміністративні питання функціонування компанії, так і контроль агропроцесів на родинних фермах - визначити період збору ягід, прийняти рішення про спосіб обробки та ферментації зерна, тощо.

   У Флоренсії Mauricio здобув фах архітектора, потім почав працювати в Колумбії, але у Колумбії довгий час не затримався та повернувся в рідний Ель Сальвадор, де почав працювати у великій будівельній компанії.

   У 1990-их роках у сімейному кавовому бізнесі розпочалась криза і батько попросив Mauricio допомогти у відновленні господарства. Хоча Mauricio і займався архітектурою, щоденні розмови про каву вдома сприяли тому, що хлопець повністю орієнтувався в галузі. У критичний момент Mauricio зауважив, що варто побудувати додаткову станцію обробки та більше уваги приділяти самим фермам. Так з’явилася компанія Cafescal.

  

ОБРОБКА HONEY (медова)

    Після збору кавові ягоди переміщують на станцію митої обробки де їх очищають від зовнішньої шкірки і депульпатором відокремлюють частину м'якоті від зерна.

     Далі зерно сушать на африканських ліжках під сонцем до тих пір, поки вологість не досягне 12%. Це може тривати 15-30 днів, залежно від кліматичних умов на момент обробки та різновиду. Кава ферментується і висушується з залишками клейковини золотистого кольору, схожого на мед. Звідси і назва методу.

     Після цього зерно зберігається в мішках протягом одного-двох місяців, а перед відправкою на експорт очищається за допомогою халлера, щоб зняти всі верхні шари, та очистити зерно.

   Готовий продукт упаковують у джутові мішки із захистом GrainPro та відправляють на експорт.

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

15 other products in the same category: