Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор купити

Свіжеобсмажена кава в зернах Сальвадор Санта Анна

Даний сорт кави цікавий своїм методом обробки, а саме натуральним, що є рідкісним методом обробки серед фермерів з Сальвадору. В смаку кави відчуваються ноти шоколаду, карамелі, стиглої вишні, та меду. Кава має низьку кислотність та насичене оксамитове тіло.

Детальніше

Цього товару немає в наявності


170,00 ₴

Опис

Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор Санта Анна  «El Salvador Santa Ana»

 

Краïна: El Salvador

Регіон: Santa Ana, Ayutepeque

Ферма: Ataco

Фермер: Mauricio Escalon (Маурісіо Ескалон)

Різновид: Bourbon, Pacas

Метод обробки: Натуральний

Рік врожаю: 2021

Висота: 1250 м. н.р.м.

Збір врожаю: Грудень-березень

Профіль чашки: шоколад, карамель, стигла вишня, мед

Низька кислотність, насичене оксамитове тіло напою.

 

   Республіка Ель-Сальвадор розташована на узбережжі Тихого океану, межує на сході та півночі з Гондурасом, а на заході – з Гватемалою. Перше зерно кави потрапило в Сальвадор наприкінці вісімнадцятого століття саме з Гватемали. Бум урожаю кави в цій країні стався між 1871 та 1931 роками і сьогодні створює сотні тисяч робочих місць.

Сальвадор вирощує лише каву виду Арабіка. Майже вся кава вирощена в тіні. Незважаючи на те, що більшість ферм у Сальвадорі вважаються середніми у розмірах, порівняно з розмірами ферм в інших країнах Центральної та Південної Америки, саме пристрасть фермерів Сальвадора до створення дійсно особливої кави забезпечує їм незаперечний успіх у світі кави.

   Mauricio Escalon належить до династії кавових виробників, які розпочали свою кавовову історію ще в 1800-их роках. Сьогодні сім'я Escalon володіє 10 фермами та 2 станціями обробки зеленої кави. Mauricio являється керуючим експортної компанії Cafescal Specialty Coffee. До його компетенції входять як адміністративні питання функціонування компанії, так і контроль агропроцесів на родинних фермах - визначити період збору ягід, прийняти рішення про спосіб обробки та ферментації зерна, тощо.

   У Флоренсії Mauricio здобув фах архітектора, потім почав працювати в Колумбії, але у Колумбії довгий час не затримався та повернувся в рідний Ель Сальвадор, де почав працювати у великій будівельній компанії.

   У 1990-их роках у сімейному кавовому бізнесі розпочалась криза і батько попросив Mauricio допомогти у відновленні господарства. Хоча Mauricio і займався архітектурою, щоденні розмови про каву вдома сприяли тому, що хлопець повністю орієнтувався в галузі. У критичний момент Mauricio зауважив, що варто побудувати додаткову станцію обробки та більше уваги приділяти самим фермам. Так з’явилася компанія Cafescal.

   НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА

   Натуральний спосіб обробки зеленої кави зародився на просторах Африки та, по праву, вважається одним із найстаріших. Окрім того, натуральний метод вилучення зерна з ягоди є найбільш гуманним по відношенню до природних ресурсів, оскільки у процесі виробництва використовується мінімальна кількість водних ресурсів.

   В Ель Сальвадорі період збору врожаю триває з грудня по березень.

   Після збору кавові ягоди промивають та очищують від «флоутерів» (пошкоджена ягода яка випливає на поверхню). Найбільш стиглі та якісні ягоди відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування, регулярно перемішують та калібрують. Для сушіння використовуються спеціальні навіси над землею - так звані “африканські ліжка”.

   Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є одним з найдовших методів. Каву сушать до моменту коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що чути за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні досягає 12%.

   Натуральний метод обробки є одним із найпростіших та підступних водночас, оскільки зерно сушиться всередині ягоди, а там міститься велика кількість цукрози, у ході обробки можуть розпочатись процеси ферментації, або кава почне пліснявіти. Тому, під час сушіння важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти. Після сушіння ягоди збирають у мішки, для того, щоб у зерно вирівнялась вологість.

   Останній етап - зерно відправляють у халер, щоб зняти всі верхні шари, та очистити зерно.

   Готовий продукт упаковують у 69-кг джутові мішки із захистом GrainPro та відправляють на експорт.

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообжарену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

12 other products in the same category: