Свіжеобжарена кава в зернах арабіка Кенія Kenya AA Plus Nyakabugi Estate

    Ця кенійська кава в зернах по праву носить назву Спешиалті, оцінка за шкалою SCA 89.

В її смакових характеристиках переважають: інтенсивний рівень цитрусової кислотності, дуже насичений і багатий смак, сильні грейпфрутові і мандаринові ноти, присмак чорної смородини. Аромат: ваніль, квіткові ноти.

Детальніше

255,00 ₴

Опис

   

Свіжеобжарена кава в зернах арабіка Кенія (Kenya AA Plus Nyakabugi Estate)

 

Регіон: Nyeri

Станція обробки: Nyakabugi

Висота зростання: 1600 - 2000 м. над рівнем моря

Сорт: SL 28 & SL 34

Період врожаю: основний в Жовтні - грудні, вторинний в червні - серпні

Класифікація зерна: АА + (найбільше за розміром зерно)

Спосіб обробки: митий

Оцінка SCA: 89

Особливості: географічне розташування біля Екватора

Профіль чашки - яскрава, лимонна кислотність, легка чайнійсть, ноти чорної смородини

 

   Смакові характеристики: інтенсивний рівень цитрусової кислотності, дуже насичений і багатий смак, сильні грейпфрутові і мандаринові ноти, присмак чорної смородини. Аромат: ваніль, квіткові ноти.

   Ця кава в зернах надходить зі станції обробки Ньякабугі, яка розташована в окрузі Кіамбу на північ від Найробі.

   Місцеві фермери постачають на станцію обробки кавові ягоди сортів SL28 і SL34, які ростуть на висоті 1700 м над рівнем моря. Всі зерна кави проходять вологу обробку. Тут кавову ягоду збирають вручну, а потім додатково обробляють на станції, де її спочатку миють і сортують перед приміщенням в машину для «депульпації». Потім ягоди поміщають в великий чан і залишають для бродіння на термін до 12 годин, видаляючи, що залишилася, м'якоть і слиз. Звідси боби направляються в великі водні канали, де вони знову промиваються прісною водою і сортируються. Тільки найкращі зерна кави, які мають певний розмір і щільність, повертаються у великий басейн ще на 24 години. Як тільки ферментація закінчена, зерна кави сушаться на так званих «африканських ліжках» до досягнення рівня вологості приблизно в 12%

   Перед експортом зерна кави проходять остаточну перевірку, де вони сортуються за кольором, розміром і якістю. Зерна кави, мають розміри вище 17/18, називаються «AA» і є найбільшими в своєму роді. Приставки «Топ» або «Плюс» відносяться до смакових характеристик, і додаються в разі, якщо смак кави дійсно насичений і багатий.

   Регіон Nyeri має стабільний субтропічний клімат з багатьма сонячними годинами, достатньою кількістю опадів і вулканічно збагаченим ґрунтом, завдяки яким кавові дерева, що дарують нам смачну свіжообжарену каву в зернах, з цього регіону ростуть особливо добре, а баланс квіткової солодощі і ніжних цитрусових нот повністю розвинений в ароматі та смаку напою.

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообмажену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., Яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

Відвідувачі, які замовляють цей товар, також купили:

11 other products in the same category: