Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Сальвадор купити
Розпродаж!

Свіжеобсмажена кава в зернах Сальвадор Holanda

    Ця кава від фермера Маурісіо Ескалона, виділяється специфічним способом обробки зеленого зерна, а саме напівмитим або «wet-hulled».

    При заварюванні кави в чашці, за технологією міжнародного капінга, напій характеризується: низькою кислотністю, переважають ноти абрикоса, родзинок, сливи, темного шоколаду.

Детальніше

144,00 ₴

-16,00 ₴

160,00 ₴

Опис

Свіжообжарена кава в зернах арабіка Сальвадор Холанда (El Salvador Holanda)

 

Регіон: Apaneca Ilamatepec

Муніципалітет: Santa Ana, Ochupse

Ферма: Holanda

Фермер: Mauricio Escalon

Висота зростання: 1380 метрів над рівнем моря

Спосіб обробки: напівмитий / Semi-Washed

Різновид: Бурбон

 Профіль чашки: абрикос, родзинки, слива, темний шоколад

 

   Республіка Ель-Сальвадор розташована на узбережжі Тихого океану, межує на сході і півночі з Гондурасом, а на заході - з Гватемалою. Перші зерна кави потрапили в Сальвадор в кінці вісімнадцятого століття саме з Гватемали. Пік розвитку кави як сільськогосподарської культури стався між 1871 і 1931 роками і сьогодні дає Сальвадору сотні тисяч робочих місць.

   Плантації цього сорту кави розташовані в районі гірського хребта Апанека-Іламатепек (Apaneca Ilamatepec), сам хребет проходить через муніципалітети Ахуачапан (Ahuachapan), Санта-Ана (Santa Ana) і Сонсонате (Sonsonate) і знаходиться на північному заході Сальвадора, недалеко від кордону з Гватемалою. В регіоні Апанека-Іламатепек, що носять ім'я гірського хребта, завдяки поєднанню унікального клімату, родючого ґрунту, гірських висот вирощується кава високої якості.

   Ще однією особливістю даного виду кави є її спосіб обробки, а саме напівмита обробка кави, також відома як процес «wet-hulled» (Вет-Халл). Зовнішня оболонка віддаляється, як і при митому способі, але слизова оболонка залишається на пергаментному шарі ("parchment") і висушується на сонці. Потім пергаментний шар видаляється. Набряклі білі зерна входять в другу фазу сушіння. При досягненні вологості в 12-13% зерна кави стають темно-зеленого кольору. Цей метод обробки збільшує насиченість і смакову інтенсивність кави і найчастіше зустрічається в бразильській і індонезійській каві. Для кави з Сальвадору даний спосіб обробки досить рідкісний.

   Маурісіо Ескалон - фермер який вирощує даний сорт кави.

   Сам Маурісіо, за освітою ландшафтний архітектор, але все своє життя присвятив вирощуванню кави, і є фермером в п'ятому поколінні. Маурісіо комбінує у своїй роботі як традиційні методи вирощування кави так і сучасні розробки, активно експериментує з різними сортами і способами обробки кави. В процесі вирощування кави постійно використовується біологічний контроль. Маурісіо противник використання хімічних пестицидів і добрив в сільськогосподарській діяльності, для боротьби з хворобами ґрунту і зміцнення здоров'я коренів він використовує природні бактерії і грибки, а проблеми з листям вирішуються в першу чергу шляхом обрізки і оновлення.

   Всю каву з усіх ферм Маурісіо переробляє на власній станції обробки Маурісіо Cafescal Mill в Сан-Хосе.

   Після ферментації і промивання каву викладають і сушать на сонці на традиційних глиняних патіо, на яких її перевертають кожні 30 хвилин, а це до 16 перевертань в день. Глиняні патіо є традиційними для цього регіону, і Маурісіо воліє до них більше, ніж до сучасним бетонних терас, оскільки глина ендотермічна (поглинає тепло) і, таким чином, дуже добре регулює температуру. Просушуючись таким чином кава, висихає дуже повільно (мінімум 9-10 днів), поки не буде досягнута оптимальна вологість для зберігання.

 

   У нашому інтернет-магазині Ви можете купити свіжообмажену каву в зернах арабіка, на ваше прохання ми виконаємо безкоштовно помол кави під різні види приготування (еспресо, турка, френч-прес).

   Наша кава в зернах упаковується в 4-х шарову сертифіковану упаковку в варіації 100 гр., 250 гр., 500 гр., і 1000 гр., Яка оснащена оснащена зіплоком (для довшого збереження якості кави та зручного використання) і запаюванням.

14 other products in the same category: