Завантаження...
Що ж таке кава в зернах Арабіка?
Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зроста...
Що ж таке кава в зернах Арабіка?
Арабіка - найпопулярніший вид кави в зернах, який використовується для приготування різноманітних кавових напоїв. Але в першу чергу, це один з трьох видів кавових дерев. Ростуть вони переважно в тропічному кліматі Латинської Америки, Азії та Африки. Розрізняються сорти зерен кави арабіка по регіонах зростання, і по підвидам: типіка, бурбон, марогоджіп, катура, кутай, катімор, гейша і т.п., всього існує близько 500 підвидів. Якщо кавове дерево не обрізати, то може вирости до шести метрів у висоту! Але, звичайно, при штучному вирощуванні арабіка піддається обрізання до 2-3 метрів. Це робиться для зручності збору плодів.
Вміст кофеїну в кавових зернах арабіка відрізняється. Максимальна кількість кофеїну міститься в зернах, які ростуть в Колумбії. А в цілому, вміст кофеїну в зернах арабіки залежить від того, де розташована плантація. Тобто від висоти плантації над рівнем моря, від наближеності її до екватора, і від складу грунту. Кава зібрана з високогірних плантацій, містить в два рази менше кофеїну, ніж кава з долин. Але, високогірна кава має більш різноманітну палітру смакових відтінків, хоча вона і дорожча, а долинна дешевша. Якщо необхідно легка тонізуюча дія, то слід вибирати "високогірну" арабіку, а якщо потрібна більш активна збуджуюча дія, то підійде зерно, зібране в долинах. Ця інформація допомагає при покупці зерен кави.
Якщо порівнювати арабіку з робустою, ще одним популярним видом кави, то вона містить досить помірну кількість кофеїну. Тому дія її на організм більш м'яка ніж у робусти. Арабіку слід вибирати тим, хто любить каву, але хоче звести вплив кофеїну на серцево-судинну систему до мінімуму.
Пачмент або кавовий чай. Напій з яскравою фруктовою кислотою, нотами висушених фруктів та червоних ягід. Пачмент або кавовий чай. Напій...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Колумбія Супремо, без кофеїну. Кава високої якості, з великим зерном. Смак оксамитовий, солодкуватий, з невеликою кислинкою фруктового вина. Багатий букет смакових відтінків. Підходить для приготування різними способами. Частка кофеїну в ньому не більше 0,3% в перерахунку на суху речовину. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Високоякісна індійська кава в зернах арабіка сухої і мокрої обробки класифікується як арабіка Плантейшн. Кращі ступені якості - А, В, С і Т. Виростає на висоті 750- 1500 метрів над рівнем моря. Кава високої щільності з насиченим оксамитовим гіркуватим смаком чорного шоколаду і ароматом прянощів цитрусів і сухофруктів. Кава в Зернах Індія Плантейшн... Високоякісна індійська кава в зернах...
Honduras SHG EP Recuperando - кава в зернах арабіка з Гондурасу. Зерна цієї кави вирощуються на висоті 1100 - 1600 метрів над рівнем моря, зібрані і відсортовані вручну. При заварюванні в чашці, за технологією міжнародного каппінгу, кава з регіонів Lempira, Santa Brabara характеризується: м'яким фрутовим ароматом, збалансованим тілом, нотами... Honduras SHG EP Recuperando -...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Бразилія Жовтий Бурбон (Yellow Burbon) . Смак: яскравий але в той же час має м'яку кислотність, середнє тіло, горіховий, трохи цитрусовий, солодкий, добре збалансований. При правильному обсмажуванні ця кава солодка на смак, і її можна пити навіть без цукру. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Самий відомий сорт кави з Бразилії. Смак м'який, рівний, гармонійний, з ідеальним балансом кислинки і гіркуватості. Аромат збалансований. Довгий, обгортаючий горіховий післясмак Рекомендується для любителів класики. Самий відомий сорт кави з Бразилії....
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Гватемала SHB EP Кобан. Спосіб обробки зерна - митий. Високоякісний сорт високогірної арабіки. Напій має яскравий, соковитим, повним і дуже ніжним смаком з відтінками сушених фруктів і сушеної кавової ягоди. Аромат інтенсивний, фруктовий. Кислотність середня. Присутні квіткові тони і ноти п'яних фруктів. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Ефіопія Джимма (Ethiopia Djimmah). Даний сорт має досить високий вміст кофеїну і цінується за багатий смак з оксамитовою гіркуватістю, легкою кислинкою і густим винним присмаком. Володіє яскраво вираженим, стійким ароматом. Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Даний сорт кави Ефіопії Грейду 1, сухої обробки, з регіону Джимма, є декофеїнізованим, та має фруктовий, соковитий смаковий профіль з нотами цитрусових та кісточкових фруктів цього лоту. Кава має яскраво виражений, стійкий аромат. Даний сорт кави Ефіопії Грейду 1,...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Ефіопія Сидамо грейд 4. Спосіб обробки зерна - сухий. Відноситься до м'яких сортів кави. Смак з помітною фруктовою кислинкою, інтенсивною гіркуватістю і різноманітністю солодких відтінків. Аромат тонкий, з нотами фруктів (абрикос, чорниця) і спецій (бергамот, ваніль, какао). Напій має довгий післясмак з відтінками... Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка...
Свіжеобсмажена кава в зернах арабіка Колумбія Екселсо. Спосіб обробки зерна - митий. Висота зростання 1100-1500 метрів над рівнем моря. Муніципалітет - Medellin. Чашка Колумбії Екселсо добре збалансована. Напій має середнє тіло, тонкий, яскраво виражений аромат, м'яку ягідну кислотність. Ноти персика, какао і волоського горіха. Ця кава підійде для... Свіжеобсмажена кава в зернах...
«La Sofia Supremo» (Супремо) - колумбійська кава в зернах арабіка з гірського хребта Колумбії в західній частині Анд. Зерна цієї колумбійської кави не дуже поширені. Смак в чашці: добре збалансована кава з легкою цитрусовою кислинкою і солодкими фруктовими нотами. Гарне тіло. М'який аромат. Соковитий, тягучий смаковий букет. Післясмак какао і іриски. «La Sofia Supremo» (Супремо) -...
Даний сорт кави народжений на оповитих густими туманами схилах Анд і має особливий характер: м'який, збалансований смак з приємною фруктовою кислинкою. Тонкий, ніжний аромат. Майже повна відсутність гіркоти і шовковиста солодкість. У чашці Ви відчуєте квіткові ноти, а також ноти какао і карамелі. Даний сорт кави народжений на...
Кава в зернах з Мексики, регіону Sierra, декофеїнізована із застосуванням процесу Swiss Water Process, без використання хімічних інгредієнтів. Дана кава володіє щільним шоколадним ароматом, у смаку чутні м'які горіхові ноти, темний шоколад, солодощі, кислотність помірна. Кава в зернах з Мексики, регіону...
Цей сорт фермерської кави з регіону Minas Gerais провінції Ouro Preto має приємні смакові характеристики, що притаманні бразильській каві митої обробки. У смаку і ароматі виражені нотки мигдалю, карамелі, шоколаду, бісквіту, журавлини та червоного яблука. Цей сорт фермерської кави з...